• Je smartphone binnen 2 uur gerepareerd
 • 12 maanden garantie
 • Reparatie niet gelukt? Kost je niets

Veelgestelde Vragen

Is je telefoon of iPad stuk? Wij repareren ‘m. Stuur je ‘m naar ons op of kom langs in onze reparatie winkel.
Bekijk de prijzen voor een overzicht van alle modellen en reparaties.

  Hoe werkt de haal- en brengservice? In Amsterdam is een pilot om met CoolblueFietst je toestel op te halen- en weer thuis te brengen. Bel 010 7421430 om te kijken of je binnen het postcodegebied valt. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor de volgende dag. Je toestel wordt dezelfde dag gemaakt en de volgende dag weer thuis gebracht. De haal- en brengservice is gratis.

  Hoe maak ik een afspraak? Bel 010 7421430 voor een afspraak in één van onze winkels in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Eindhoven. We zijn doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur.

  Als je een afspraak maakt zorgen we dat het onderdeel klaar ligt en helpen we je binnen een uur. Je kunt ook zonder afspraak langskomen, dan helpen we je binnen 2 uur maar altijd zo snel mogelijk. Reparatie van tablets kost een hele dag, het hebben van een afspraak maakt dan geen verschil.

  Wanneer kan ik mijn telefoon of tablet laten repareren? Om je telefoon of tablet op te sturen kun je deze aanmelden op ieder moment van de dag, ook in het weekend. Je kunt ook in onze winkels langskomen waar we ‘m binnen 2 uur repareren. Je kunt zonder afspraak binnenlopen.

  Wat repareren jullie en wat kost het? Hier vind je alle reparaties en prijzen. De reparaties worden uitgevoerd door getrainde medewerkers voor vaste prijzen. Het opsturen en terugsturen van je telefoon of tablet is gratis. Wanneer blijkt dat we meer moeten repareren dan het aangegeven defect, stemmen we dit altijd eerst met je af.

  Mijn type telefoon, tablet of reparatie staat er niet tussen, wat nu? Heb je wel een Apple-, Samsung-, Huawei- telefoon of iPad, maar staat jouw model of reparatie er niet tussen? Stuur ons een mailtje met jouw verzoek, binnen een werkdag laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. Andere merken repareren we helaas niet. We hopen de reparatiemogelijkheden op een later moment uit te breiden. Heb je je telefoon of iPad wel bij Coolblue gekocht en valt het defect nog onder garantie? Dan kun je via jouw Coolblue account je retour aanmelden en het defect kosteloos binnen garantie laten maken.

  Wat als er meer kapot blijkt dan ik heb aangegeven bij aanmelding? In uitzonderlijke gevallen kan het noodzakelijk zijn een extra onderdeel te vervangen om een goede werking van het toestel te garanderen. Als daar extra kosten bij komen kijken, overleggen we dat eerst met je.

  Kunnen jullie me helpen als ik niet weet wat er kapot is aan mijn telefoon of tablet? We helpen je graag met het ontdekken van het defect. We zullen je toestel uitgebreid onderzoeken om het probleem te ontdekken. We overleggen altijd eerst de mogelijke oplossingen met je voordat we starten aan de reparatie. Voor het onderzoeken rekenen we geen kosten.

  Vragen jullie onderzoekskosten? Nee, wij rekenen geen onderzoekskosten.

  Hoe en wanneer moet ik betalen? Je betaalt meteen als je je telefoon of tablet ophaalt in onze winkel. Heb je ‘m opgestuurd? Dan ontvang je een iDeal-betaallink via mail. Als je vóór 16.00 uur betaalt, heb je je telefoon de volgende dag weer in huis. Je tablet ontvang je een dag later, omdat deze reparatie meer tijd vereist.

  Wat is de status van mijn reparatie? Wij houden je altijd op de hoogte van de status van de reparatie via e-mail of sms. Mochten we gegevens of andere informatie nodig hebben, nemen we contact met je op.

  Hoe kan ik jullie bereiken? Als je een vraag hebt over de reparatie, kun je een mail sturen naar coolbluerepareert@coolblue.nl. Je krijgt binnen één werkdag antwoord. Je kunt ook langskomen in één van onze winkels waarin we repareren.

  Waar en wanneer zijn de reparatiebalies geopend? Je kunt de openingstijden per locatie vinden op onze winkelpagina.

  Hoe kan ik mijn telefoon of tablet volgen tijdens verzending? Wanneer je je telefoon of tablet opstuurt met ons verzendlabel, ontvang je een verzendbewijs met een Track & Trace code. Met deze code en onze postcode, 2501 VE, kun je de status tijdens verzending volgen. Zodra we ‘m ontvangen, sturen we je een ontvangstbevestiging met daarin gelijk een iDeal betaallink. Zodra we ‘m weer naar je terugsturen, ontvang je eerst een mail met Track & Trace code zodat je ook tijdens de terugreis je toestel op de voet kunt volgen.

  Kan ik mijn telefoon of tablet ook laten terugsturen naar een ander adres? Dat kan. Wanneer je je telefoon of tablet aanmeldt vragen we naar je gegevens, waaronder het bezorgadres. Vul daar het adres in waar we ‘m naar moeten terugsturen. Heb je je telefoon al opgestuurd, maar niet het juiste adres ingevuld? Mail het juiste adres naar coolbluerepareert@coolblue.nl en als het toestel nog niet verzonden is, passen we het voor je aan.

  Hebben jullie ook leentoestellen? Helaas hebben we geen leentoestellen beschikbaar. Daar moet je nu nog zelf voor zorgen.

  Wat als ik zelf nog garantie heb? Heb je jouw toestel bij Coolblue gekocht? Dan behoud je de 2 jaar fabrieksgarantie na reparatie. Beloofd. Heb je je toestel niet bij Coolblue gekocht? Dan vervalt je fabrieks- of aankoop garantie als je ‘m door ons laat repareren. Je krijgt van ons 12 maanden garantie op de reparatie en eventuele onderdelen die we gebruikt hebben.

  Wanneer je nog garantie hebt, houd er rekening mee dat eigen schade niet wordt vergoed binnen garantie en je je toestel vaak langer kwijt bent.

  Hebben jullie ook accessoires? Wij bieden zowel op de site als in de winkel een breed assortiment van accessoires aan. Als je ze vóór 23:59 bestelt heb je ze morgen in huis. Je kunt de accessoires helaas nog niet bij de reparatie bestellen.

  Krijg ik mijn screenprotector terug? Bij het openmaken van het toestel moeten wij doorgaans de screenprotector verwijderen. Houd er rekening mee dat je deze niet meer terugkrijgt. We kunnen in dat geval een nieuwe voor je plakken voor de kostprijs. Bij aanmelding online of in de winkel wordt deze optie aangeboden.

  Wat is een refurbished display? Een refurbished display komt van een gebruikte telefoon of iPad maar functioneert en ziet eruit als nieuw

  Kan je mijn telefoon of tablet ook sneller repareren? We repareren je telefoon binnen 2 uur en je tablet binnen 1 dag. Als je jouw toestel inlevert tegen sluitingstijd, kan dat betekenen dat je deze pas de volgende dag kan ophalen. Buiten de openingstijden van de reparatiebalie, kun je jouw gerepareerde toestel wel gewoon ophalen.

  Wanneer krijg ik mijn gerepareerde toestel terug? Als je jouw telefoon inlevert voor reparatie in één van de reparatiebalie winkels, kun je deze binnen 2 uur weer ophalen. Zelfs binnen één uur als je een afspraak maakt voor telefoonreparatie. We kunnen uiteraard ook jouw toestel met de post weer terugsturen, dat kun je aangeven bij het inleveren. In dat geval wordt de telefoon pas de dag na inleveren bezorgd.
  Bij opsturen ontvang je je telefoon standaard terug binnen 2 dagen na aankomst bij ons.
  Tabletreparatie duurt een hele dag. Stuur jij je tablet naar ons op, ontvang je deze binnen 3 dagen weer gerepareerd terug.

  Na opsturen, krijg ik mijn toestel altijd binnen twee dagen na ontvangst bij Coolblue terug? Bij ontvangst van jouw telefon of tablet sturen we je een bevestigingsmail inclusief een iDeal betaallink. Je ontvangt jouw gerepareerde telefoon een dag na ontvangst terug, je tablet twee dagen na ontvangst zodra:
  • Wij de iDeal betaallink hebben verzonden en je betaalt vóór 16:00 dezelfde dag
  • Het juiste defect is aangemeld
  • De onderdelen op voorraad zijn
  In alle gevallen houden we je via de mail op de hoogte als er zich een vertraging voordoet in de reparatie

  Ik ben verzekerd, wordt de reparatie van de schade vergoed? Er zijn een hoop verzekeraars en allemaal houden ze verschillende voorwaarden aan. Het is belangrijk dat je bij jouw eigen verzekeraar nagaat of de specifieke schade vergoed wordt en je deze kunt laten repareren bij Coolblue. Wij kunnen je daarbij voorzien van een offerte. De reparatiekosten kun je achteraf zelf claimen bij jouw verzekeraar met de factuur. Heb je jouw telefoon bij Coolblue gekocht en direct een verzekering afgesloten bij Ergo? Dan weet je in ieder geval dat je bij ons goed zit voor reparatie, nu alleen nog nagaan of jouw defect ook vergoed wordt.

  Wat voor soort onderdelen gebruiken jullie voor de reparaties? Voor iPhone en iPad reparaties zijn er veel verschillende soorten onderdelen op de markt:
  • Originele Apple onderdelen, onderdelen direct uit de Apple fabriek
  • Replica onderdelen van verschillende kwaliteiten
  • Refurbished onderdelen, originele Apple onderdelen die al eens gebruikt zijn, maar er nog uitzien als nieuw
  • Voor tablets gebruiken wij geen refurbished onderdelen.
  Wij werken met refurbished onderdelen en de hoogste gradatie kwaliteit in replica onderdelen. Voor Samsung reparaties maken we gebruik van originele onderdelen. Voor Huawei reparaties maken wij gebruik van de hoogste gradatie kwaliteit replica onderdelen.

  Wat zijn de openingstijden van CoolblueRepareert? Bekijk op onze winkelpagina in welke Coolblue winkels wij repareren. Per winkel staan de openingstijden van de CoolblueRepareert vermeld. Is de winkel nog wel open, maar de reparatiebalie al gesloten? Dan kun je altijd je reparatie afgeven bij de servicebalie. Zodra de reparatiebalie weer opent, gaan we dan direct aan de slag met je reparatie.

  Mijn telefoon is nu waterdicht, is dat na reparatie nog steeds het geval? We kunnen geen garantie geven dat je telefoon weer 100% waterdicht is. Wel proberen we ‘m weer zo waterdicht mogelijk te repareren. Douchen met je telefoon raden we wel af.

  Vanwaar de hoge prijzen op sommige oplaadpoort en mini jack reparaties? Om deze reparaties uit kunnen voeren moet het volledige scherm worden vervangen. Je betaalt in dat geval dus voor een nieuwe LCD, glaslaag én oplaadpoort of mini jack.

  Ik heb een andere vraag Mail je vraag naar Coolbluerepareert@coolblue.nl of kom langs in één van onze winkels.

 • Je smartphone binnen 2 uur gerepareerd
 • 12 maanden garantie
 • Reparatie niet gelukt? Kost je niets